torsdag 1 november 2018

Gör din egen kefir



Beskrivning
Art.nr: 203-11
Mjölkkefir för tillverkning av Kefir. Kefir liknar yoghurt, men har en mer flytande konsistens. Den kan tillverkas av många olika slags mjölksorter t ex getmjölk, komjölk och sojamjölk.

Läs noga igenom leveransanvisningarna längre ned innan du beställer!

Kefirgryn kan även kallas kefirsvamp, Tibetansk svamp, kefirgryn eller kefirkorn.

Kefir tillverkas genom att gryn tillsätts i mjölk under ca 8 timmar upp till 3 dygn.

Kefir innehåller bl a laktobaciller som bidrar till en sund och hälsosam tarmflora.

Vill du inte äta mjölkvaror kan du t ex använda sojamjölk istället, men de levereras till dig i vanlig mjölk. Med tiden brukar kefirgryn, som inte får tillgång till animalisk mjölk, bli mindre livskraftiga.

OBS: Med leveransen följer en startkultur med småbitar av livskraftig kefirsvamp. Det räcker för tillverkning av ca 2,5-5 dl kefir. "Svampen" växer efterhand till sig och man kan på sikt tillverka både 1 och 2 liter kefir om man så önskar. Dessutom medföljer en fullständig anvisning om hur tillverkningen av kefir går till.

Leveransinstruktioner
En startkultur med "Kefirgryn" skickas året runt, färsk i liten mängd komjölk, och måste tas omhand direkt vid framkomsten! Se till att den inte blir liggandes utomhus, i t ex en brevlåda, i direkt sol eller minusgrader! I sådant fall meddela oss, så skickar vi till postombud istället!

Leveranstiden är ca 1-2 dagar

OBS: Det går bra att köpa den i butiken i Kalmar. Gör en beställning som vanligt i webbshoppen och gör en anteckning att du vill hämta i butiken eller ring/maila så bestämmer vi en dag då du kan hämta din Kefir.

För denna artikel gäller ej ångerrätt!

Här ligger en länk till ett youtubeklipp som visar hur kefirtillverkning går till



Beställ hem dina kefir gryn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar